Auto zoeken op kenteken

Schadeverleden auto controleren

  • Voorkom dat je een miskoop doet en doe de schadecheck!
  • Autoverleden check voor schadehistorie
  • Kilometerstand controleren
  • Autowaarde bepaling inbegrepen
  • Eigenarenhistorie auto bij ons geregistreerd

Auto zoeken op kenteken, de manier om het autoverleden te checken. Autoverleden checken geeft je de mogelijkheid een kenteken check te doen in de RDW database. Op deze pagina aandacht voor de informatie die je op auto kenteken zoeken kunt en wat je ermee kan. Ben je van plan een tweedehands auto te kopen dan is deze pagina voor jou. Kom erachter wat je op auto kenteken kunt opvragen en hoe je jezelf met deze kenteken informatie kunt beschermen tegen een miskoop. Direct een kenteken natrekken en auto zoeken op kenteken? Vul het kenteken in en krijg inzicht in het complete autoverleden.

 

  auto zoeken op kenteken

 

Auto zoeken op kenteken: wat en waarom?

 

nieuw kenteken auto natrekkenWie een auto wil kopen en meer te weten wil komen over een voertuig, kan informatie over de betreffende auto achterhalen door enkele vragen te vragen aan de verkoper van de auto, maar dit is niet de beste manier om alles over een voertuig te weten te komen. Want hoe weet je of een verkoper de waarheid spreekt als hij of zij over de auto praat en wat als de verkoper niet alles over de auto kan vertellen? In dit geval moet je andere maatregelen nemen om een duidelijk beeld te krijgen van de auto die je mogelijk wil kopen. De beste manier om meer informatie over een voertuig te verzamelen zonder afhankelijk te zijn van de verkoper van het voertuig, is door te kiezen voor auto zoeken op kenteken of kenteken opvragen. Wat dit precies is, wat je op deze manier te weten kan komen over een auto en wat het nut voor de consument van kenteken natrekken precies is, lees je op deze pagina. Zeker als je een tweedehands auto gaat kopen of dit in de nabije toekomst wil doen, is het belangrijk om de informatie op deze pagina goed door te lezen.  

 

Auto zoeken op kenteken: een korte introductie

 

Als je kiest voor kenteken controleren of kenteken nakijken door middel van auto zoeken op kenteken, gebruik je simpelweg het kenteken van een voertuig om meer te weten te komen over de auto in kwestie. Vul je het kenteken in bij een gratis kenteken check bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW), dan krijg je namelijk een volledig beeld van de RDW voertuiggegevens die er bij het kenteken van deze auto in de database van de RDW staan. Op deze manier kun je door middel van kenteken check gratis interessante kenteken informatie met betrekking tot een specifiek voertuig achterhalen, zodat je een beter en duidelijker beeld hebt van het voertuig in kwestie. Wat je precies kunt achterhalen door te kiezen voor kenteken zoeken RDW, lees je in onderstaande alinea.  

 

Auto zoeken op kenteken: de mogelijkheden

 

De database van de RDW is een bron van informatie. Omdat er bij iedere controle, bij ieder onderhoud en bij iedere reparatie gegevens met betrekking tot het voertuig in kwestie worden genoteerd door de garage en deze worden doorgegeven aan de RDW voor de database, is de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer erg uitgebreid. Ga je een auto kopen, dan is de database dus in feite een bron van interessante informatie die je kan gebruiken om een goede investering te bewerkstelligen. Veel mensen denken dat voertuigen alleen in de database van de RDW komen te staan als er sprake is geweest van een ongeluk en dus een reparatie, maar dit is niet waar. Alle auto’s met een Nederlands kenteken komen in de database van de RDW voor, al hebben niet alle auto’s evenveel informatie in de database van de RDW staan. Wil je een auto met een Nederlands kenteken kopen, dan weet je in ieder geval wel zeker dat de auto in kwestie in de database van de RDW voorkomt en dat je het kenteken van deze auto op kan zoeken door middel van een kenteken check. Kies je voor kenteken zoeken auto door middel van een kenteken check, dan zijn er diverse voertuiggegevens die je op deze manier kan achterhalen. De mogelijkheden van een kenteken check gratis, worden in onderstaande alinea’s uitgebreid beschreven. Door onderstaande alinea’s goed door te lezen, heb je automatisch meer inzicht in de mogelijkheden van zoek op kenteken.

 

Autoverleden checken

 

autoschade checkDe eerste mogelijkheid die je hebt bij RDW kenteken checken voor zoek kenteken, is het uitvoeren van een kenteken schade check. Een kenteken schade check wordt ook wel een RDW schade check genoemd en betreft een schade check kenteken om te achterhalen of een auto schade heeft gehad in het verleden. Iedere keer als een auto schade heeft en voor het repareren van deze schade naar de garage wordt gebracht, wordt er door de garage in kwestie een notitie gemaakt van de schade aan de auto en de reparaties die er zijn uitgevoerd om de auto weer de weg op te laten gaan. Deze notities worden doorgegeven aan de RDW, waarna de informatie uitgebreid in de database wordt gezet. Voer je een schade check auto gratis uit, dan krijg je een uniek kijkje in de database van de RDW om te achterhalen heeft mijn auto schade gehad. Helaas komt het regelmatig voor dat kopers van tweedehands auto’s denken een kwalitatief hoogwaardige occasion te kopen die zo goed als nieuw is, terwijl het hier in feite gaat om een schadeauto. Als je geen schade expert bent is het lastig om een goede voertuig check uit te voeren om te achterhalen of je te maken hebt met een auto met een indrukwekkend schaderapport auto, dus vaak is het voor leken niet goed te zien of ze te maken hebben met een ex-schadeauto. Wil je toch voorkomen dat je een verkeerde aankoop doet, dan is autoverleden checken zeker een aanrader. Het enige wat je hoeft te doen voor schadehistorie auto opvragen en schadehistorie auto controleren om een auto te controleren op schade, is het invullen van het kenteken van het betreffende voertuig in een kenteken check. Vervolgens gaat de schadeauto zoeker aan de slag om meer informatie te achterhalen met betrekking tot het voertuig in kwestie, zodat je eenvoudig over kunt gaan tot schadeverleden auto checken. Blijkt na schade verleden auto checken en historie auto checken dat een voertuig geen echte schade heeft gehad, dan kun je de auto gewoon kopen. Heeft de auto wel veel schade gehad, dan kun je na schadeverleden auto checken beter op zoek gaan naar een andere occasion.

 

Autowaarde berekenen

 

autowaarde berekenenNaast autoverleden checken, kun je de auto kenteken check ook op een andere manier gebruiken. Zo kun je de autogegevens op kenteken ook gebruiken voor autowaarde berekenen van het voertuig, zodat je weet wat de occasion die jij op het oog hebt precies waard is. Het achterhalen van de dagwaarde van een voertuig is niet alleen prettig omdat je dan weet wat voor auto je in huis haalt, maar ook omdat je op deze manier kan controleren of de verkoper van de auto een eerlijke prijs heeft bedacht voor het voertuig in kwestie. Is de verkoopprijs veel hoger dan de autowaarde die je hebt achterhaald door middel van RDW checken kenteken, dan weet je dat er nog ruimte is voor onderhandeling en kun je door middel van auto kenteken zoeken veel geld besparen. Het controleren van de autowaarde van een voertuig, werkt hetzelfde als het controleren van de autohistorie van een auto door middel van autoverleden checken. Zo vul je eenvoudig het kenteken van de te controleren tweedehandsauto in, klik je op ‘verzenden’ en wacht je welke autogegevens op kenteken er voor jou worden verzameld.

 

Aantal kilometers op de teller controleren

 

Kilometerstand controlerenHeb je het schadeverleden auto en de autowaarde van een voertuig achterhaald, dan kun je kenteken auto zoeken ook nog gebruiken voor het controleren van het aantal kilometers op de kilometerteller van het voertuig. Helaas wordt er in de markt met tweedehands auto’s veel gefraudeerd met het terugdraaien van de tellerstand, dus het is zeker een must om de tellerstand van het voertuig te controleren door middel van auto zoeken kenteken als je niet opgelicht wil worden bij het kopen van een auto. Net zoals bij auto historie opvragen en het achterhalen van gegevens kenteken voor de autowaarde van een voertuig, gebruik je bij het controleren van de tellerstand van de auto ook het kenteken voor kenteken opzoeken. Wel dien je er rekening mee te houden dat je in dit geval ook de tellerstand van de auto nodig hebt, omdat je ook deze in moet vullen bij kenteken opzoeken om de tellerstand te controleren. Zo vul je het kenteken in, vul je in welke tellerstand het voertuig nu heeft en kies je voor kenteken opvragen auto om te controleren of de tellerstand van het voertuig logisch is.

Kilometerstand controleren? Doen of niet? Makkelijke keuze, doe altijd een kilometerstand controle voor aanschaf van een auto.

 

Aantal eigenaren achterhalen

 

aantal eigenaren autoDe laatste mogelijkheid die je hebt bij het opvragen van de autogegevens via kenteken door middel van auto checken RDW, is het achterhalen van het aantal (vorige) eigenaren van een auto. Zegt de verkoper dat de betreffende auto slechts in het bezit is geweest bij twee mensen voor jou? Dan kun je deze claim eenvoudig controleren door middel van zoek kenteken auto. Je kunt de vraag voor aantal eigenaren auto gebruiken om de betrouwbaarheid van de vorige eigenaar en het voertuig te toetsen. Een auto met veel eigenaren is vaak niet in orde. Een auto met weinig eigenaren geeft vertrouwen. Vergeet ook niet het aantal eigenaren naar de onderhoudshistorie te leggen. Zes eigenaren en twee onderhoudsgarages bijvoorbeeld duidt op dat er iets niet klopt. Want het is onwaarschijnlijk dat de auto in de buurt is verkocht elke keer en altijd bij de dezelfde dealer is geweest. Bel dan altijd het autobedrijf op om te controleren, stempels in onderhoudsboekjes zijn namelijk gemakkelijk te vervalsen.  

 

Auto zoeken op kenteken: het nut voor de consument

 

Zoals je ziet, heeft auto checken kenteken vele mogelijkheden. Wil je een goede aankoop doen bij het kopen van een tweedehands auto, dan is het eigenlijk een must dat je kiest voor kenteken opvragen auto om te achterhalen wat voor vlees je in de kuip hebt. Zo kun je op deze manier het autoverleden opvragen voor een duidelijk beeld van de schade geschiedenis auto, maar kun je ook kiezen voor kentekengegevens opvragen om een beeld te krijgen van de autowaarde van het voertuig in kwestie. Auto natrekken geeft je in feite alle informatie die je nodig hebt om een goede aankoop te doen, dus kies voor een goede investering altijd voor zoeken op kenteken auto bij de RDW.  

We gebruiken cookies en soortgelijke technieken op onze website. We gebruiken zowel functionele als analytische cookies die zorgen voor een optimale gebruikerservaring. Autoverledenchecken.nl en derden plaatsen tracking-cookies om advertenties aan uw voorkeuren aan te passen. Door middel van deze tracking cookies kan uw internet gedrag worden gevolgd. Mee eens? Door dit rapport te sluiten of door onze website te blijven gebruiken, weten we dat u hiermee akkoord gaat. Wilt u meer informatie of wilt u alles over cookies lezen? Bekijk dan ons privacy- en cookiebeleid.
Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy