Autoverleden

Schadeverleden auto controleren

  • Voorkom dat je een miskoop doet en doe de schadecheck!
  • Autoverleden check voor schadehistorie
  • Kilometerstand controleren
  • Autowaarde bepaling inbegrepen
  • Eigenarenhistorie auto bij ons geregistreerd

Autoverleden checken - Voorkom dat je een miskoop doet

autoverledenBen jij van plan om een tweedehands auto aan te schaffen? Dat is goed nieuws, want het kopen van een tweedehands auto kan heel leuk zijn! Helaas is het kopen van een occasion niet geheel zonder risico. De kans bestaat namelijk dat de occasion die jij op het oog hebt een schadeauto is met een schadeverleden. In principe moet er, iedere keer dat een auto schade heeft, een melding van deze schade en de bijbehorende reparaties worden gemaakt bij de Rijkdienst Wegverkeer (RDW). Op deze manier wordt de auto historie bijgehouden en weet je of een auto schade heeft. Helaas wordt er steeds meer gefraudeerd in de tweedehands autohandel. Er worden schadeauto’s te koop gezet die eigenlijk naar de autosloop gebracht zouden moeten worden. Het gevolg is dat kopers van een occasion niet weten dat ze een auto met autoschade aanschaffen. Koop daarom nooit een auto zonder de schadehistorie van de auto op te vragen, want voor je het weet heb je een autowrak gekocht. Door een schadecheck te doen kan je de auto zoeken op kenteken en kan je het autokenteken van de auto controleren. Op deze manier kan je de autohistorie van de occasion inzien en weet je of de auto schade heeft gehad. De autoschade check op basis van het kenteken is niet helemaal gratis maar helpt je om de historie van je auto te checken op vraagstukken die normaal niet toegankelijk zijn. Zo zie je of de auto schade heeft, of de kilometerstand klopt en welke eigenaren de auto heeft gehad. De online schadecheck helpt je bovendien bij het berekenen van de autowaarde, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt voor een auto met schade. Lees, als je het autoverleden van een occasion checkt, het schaderapport van de auto goed door om een goed beeld te krijgen van de auto. Zo bespaar je een hoop geld én een hoop frustraties! Bovendien ga je veilig de weg op, omdat je zeker weet dat je auto geen schade heeft waar jij geen weet van hebt.

 

Auto zoeken op kenteken

kenteken natrekkenAls je een tweedehands auto wil aanschaffen, kan je er natuurlijk voor kiezen om geen voertuigcheck te doen en aan de verkopende partij te vragen wat het schadeverleden van de auto is. Het nadeel hiervan is dat je niet weet of de verkopende partij de waarheid spreekt over het autoverleden en hierdoor wordt het checken van de autohistorie onbetrouwbaar. Als je zelf geen schade expert bent, is het doen van een schadecheck een goede manier om de autowaarde van een tweedehands auto goed te kunnen berekenen. Het doen van een schadecheck is een manier om het schadeverleden van een auto te checken en dit kan het beste gedaan worden door het opvragen van het kenteken van de auto. Zoek op kenteken op de website van de Rijkdienst Wegverkeer (RDW) om de voertuiggegevens van de tweedehands auto op te vragen. Het RDW gaat zoeken naar het kenteken van de auto in kwestie en gaat aan de slag met het checken van het autoverleden. De database van het RDW is groot en bevat alle informatie over reparaties, controles en onderhoud van auto’s. Als je dus wil weten of de auto die jij wil kopen schade heeft gehad, dit deze kentekencheck een goede manier om het kenteken te laten nakijken. Het RDW doet een schadecheck op basis van het kenteken om zo informatie over het kenteken te verschaffen en het schadeverleden van de auto te checken. Zo hoef je zelf weinig te doen en gaat de schadeauto zoeker van het RDW voor jou aan de slag. Nadat de kenteken schadecheck is uitgevoerd en je het kenteken van de auto door het RDW hebt laten checken, heb jij de juiste autogegevens via het kenteken van de auto om te bepalen of de auto een slimme koop is.

 

Schadeverleden auto controleren

schadeverleden auto controlerenBij het kopen occasions is het altijd verstandig om het autoverleden te checken door het opvragen van de schadehistorie. Zo krijg je een beeld van het schadeverleden en weet je zeker dat je geen slachtoffer wordt van fraude door een autowrak te kopen die rijp is voor de autosloop. Verkopers hebben vaak slimme trucjes om dit soort schadeauto’s toch nog voor een veel te hoge prijs te verkopen, door te liegen over de schadehistorie van een auto. Als je geen schade expert bent, is het moeilijk om door deze verkooppraatjes heen te prikken en zit je al snel opgescheept met een auto met een enorm schadeverleden. Om dit te voorkomen is het verstandig om de auto te laten natrekken door middel van een schadeverleden check. Zoals eerder al is gezegd, hoef je zelf geen schade expert te zijn om een schadecheck uit te voeren. De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) biedt de mogelijkheid om je auto te laten checken door middel van een schadecheck. Bij deze voertuigcheck gaat het RDW voor jou de schadehistorie van de auto controleren op basis van het kenteken van de auto. Deze zogenoemde kentekencheck wordt gewoon online uitgevoerd. In deze kentekencheck  wordt het schadeverleden van de auto  helemaal nagetrokken op basis van het autokenteken. Na deze check wordt de schadegeschiedenis van de auto weergegeven in een schaderapport of een schadeformulier. Op basis van dit schaderapport is het mogelijk om de autowaarde te berekenen. Als de auto namelijk veel schade heeft gehad, is de autowaarde van zo’n schadeauto een stuk lager en hoef je dus minder voor de auto te betalen dan er misschien in eerste instantie voor gevraagd werd. Ook kun je er, naar aanleiding van een schadecheck op basis van het kenteken, voor kiezen om de auto niet te kopen en verder te kijken naar een andere occasion. Doe bij een andere occasion wederom een kentekencheck om er achter te komen of de auto schade heeft gehad.


Autowaarde berekenen

autowaarde berekenenOm de autowaarde van een occasion te bepalen is het verstandig om eerst het autoverleden van een auto te checken. Een kentekencheck op basis van de autogegevens op het kenteken, kan je antwoord geven op de vraag: “Wat is mijn auto waard?” en kan je de inruilwaarde van de auto op een eenvoudige manier berekenen. Ga dus niet direct in op de autowaarde ter inruil die wordt voorgesteld door de verkopende partij, maar ga eerst zelf aan de slag met een waardebepaling van de auto. Voor het berekenen van de kentekenwaarde en de handelswaarde van een tweedehands auto hoef je geen schade expert te zijn. Natuurlijk kan je de auto laten checken door middel van een autotaxatie bij een professional. Deze professional kan je de waarde van de schadeauto vertellen, maar je bent aan deze autotaxatie een hoop geld kwijt. Dit kan goedkoper! Je kunt de waarde van je auto op basis van het kenteken eenvoudig checken via een online autocheck die nagaat hoeveel schade de auto gehad heeft. Heeft de auto veel schade gehad? Dan zal de verkoopprijs van de occasion direct dalen en hoef jij minder te betalen voor het voertuig.  De autocheck is zeer betrouwbaar en geeft een betrouwbare indicatie van de dagwaarde van de auto, omdat de autogegevens van het kenteken uit de database van het RDW gehaald worden. De autogegevens worden bovendien vergeleken met de autokoerslijst van de ANWB, waarin volledig betrouwbare informatie te vinden is. Zo weet je dus zeker dat de uitkomst van de autocheck en de gegeven dagwaarde van de auto betrouwbaar zijn en zo kan je met een simpele online autocheck de cataloguswaarde van het kenteken bepalen. Je hebt geen extra kosten aan het checken van het autoverleden van de occasion en je hoeft geen schade expert in te huren. Een prima manier om de juiste tweedehands auto te vinden!

 

Kilometerstand controleren

kilometerstand controlerenHet is verstandig om de kilometerstand van een auto te controleren, omdat fraude omtrent de kilometerteller van een auto helaas niet zeldzaam is. De autowaarde van een tweedehands auto wordt onder andere bepaald door de kilometerstand en dit is een reden dat verkopers frauderen met kilometerstanden en de kilometerstand van een auto terugdraaien. Omdat de tweedehands auto, na het terugdraaien van de kilometerteller, opeens voor veel meer geld verkocht wordt dan hij waard is, kan je als kopende partij een enorme fout maken door de auto te kopen. Om dit te voorkomen is het dus verstandig om een kilometercheck uit te voeren met behulp van de NAP database (Nationale Autopas Database). Zo kan je de kilometerstand opvragen en kan er eventueel een kilometerstand correctie plaatsvinden als de kilometercheck laat zien dat de kilometerstand van de auto niet de werkelijke kilometerstand is. Het opvragen van de kilometerstand is heel eenvoudig. Bovendien is deze kilometerstand controle een kilometerstand check, waardoor de drempel laag is om deze check uit te voeren.  Bij het controleren van de NAP kilometerstand, is het noodzakelijk dat je het kentekennummer hebt. Dit kenteken én de kilometerstand van de NAP auto noteer je, want bij het controleren van kilometerstanden in de RDW NAP database wordt de door jou doorgegeven kilometerstand vergeleken met de laatst genoteerde tellerstanden in de database. Na het noteren van het kenteken en de tellerstand, voer je deze RDW gegevens in voor een online RDW check waarbij het RDW de kilometerstand van de auto gaat controleren. Deze RDW controle laat de voertuiggegevens met betrekking tot het kenteken in de database zien. Als de door jou opgegeven tellerstand overeenkomt met de RDW tellerstanden, dan kan je op basis van de RWD check de auto kopen zonder dat er een kilometerteller reparatie of correctie uitgevoerd moet worden. Het is dus altijd verstandig om een RDW NAP check uit te laten voeren om zo de kilometerstand te controleren en de RDW voertuiggegevens te bekijken om zeker te weten dat je niet opgelicht wordt.

 

Aantal eigenaren auto

aantal eigenaren autoHoeveel eigenaren heeft een auto gehad?” Gek genoeg stellen we onszelf die vraag te weinig bij het kopen van een tweedehands auto. Het controleren van het aantal eigenaren dat een auto heeft gehad, wordt vaak overgeslagen bij de verkoopprocedure van een occasion, omdat niet iedereen weet waarom deze check belangrijk is. Als je de historie van een auto gaat natrekken, is het wel écht verstandig om naast het autoverleden ook het aantal eerdere eigenaren van de auto te achterhalen via een check bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Door het aantal eerdere eigenaren van de auto te checken, weet je hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Deze informatie kan nuttig zijn als je een tweedehands auto wil kopen. Als je er, na het natrekken van de kenteken eigenaar check, achter komt dat de auto in vijf jaar al 10 verschillende eigenaren heeft gehad, zal er ongetwijfeld wel een reden zijn dat de auto zo vaak verkocht is. Deze reden heeft vaak te maken met schade. Het kan tenslotte geen toeval zijn dat een auto zo vaak verkocht is binnen een korte tijd, maar dit zal de verkopende partij niet snel aan jou vertellen als jij op het punt staat om de occasion te kopen. Om te voorkomen dat jij een auto koopt die veel schade heeft, is het verstandig om het aantal eerdere eigenaren van de auto te controleren en te checken de hoeveelste eigenaar van de auto jij gaat worden. Deze autogegevens op kenteken kan je krijgen door een check bij het RDW uit te laten voeren. 

We gebruiken cookies en soortgelijke technieken op onze website. We gebruiken zowel functionele als analytische cookies die zorgen voor een optimale gebruikerservaring. Autoverledenchecken.nl en derden plaatsen tracking-cookies om advertenties aan uw voorkeuren aan te passen. Door middel van deze tracking cookies kan uw internet gedrag worden gevolgd. Mee eens? Door dit rapport te sluiten of door onze website te blijven gebruiken, weten we dat u hiermee akkoord gaat. Wilt u meer informatie of wilt u alles over cookies lezen? Bekijk dan ons privacy- en cookiebeleid.
Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy